Digitalröntgen

Kliniken är utrustad med en toppmodern digitalröntgen som utnyttjar den allra senaste datatekniken tillsammans med traditionell röntgen. Detta ger möjlighet till snabb och noggrann diagnostik.

Röntgen används bland annat för att avbilda skelett och leder och för att undersöka organ i buk- och brösthåla.

Digitalröntgen har många fördelar jämfört med konventionell. Den är både miljövänligare och använder mindre röntgenstrålning. Den är dessutom lättare att lagra och innebär bättre diagnostik.

HD-AD Röntgen

Svenska Kennelklubben (SKK) utför sedan många år tillbaka screeningtester över många hundrasers höfter och armbågar för att upptäcka höftledsdysplasi (HD) och armbågsdysplasi (AD). Hunden röntgas vid 12-18 månaders ålder och bilderna bedöms sedan centralt av SKK.

Observera att det är du som ägare som beställer remiss och betalar kostnaden för avläsning direkt på SKKs hemsida INNAN ditt besök till oss. Läs mer på SKKs hemsida.

Vi utför höftleds- och armbågsröntgen och ombesörjer att bilderna skickas till SKK. Inför röntgenundersökningen får hunden en lugnande spruta för att göra det möjligt att ta bra röntgenbilder. Djurägaren är med vid undersökningen för att hunden skall känna sig lugn och trygg.

Om det är så att ni som djurägare inte kan vara med i rummet under röntgenunderökningen, vill vi att ni meddelar detta redan vid bokningen.