Vi som arbetar på kliniken
Lena Kovaleff
Lena Kovaleff
Svensk veterinärexamen 1995.

Lena är en av delägarna, och medicinsk chef på kliniken. Hon är specialist i hundens och kattens sjukdomar sedan 2007. Lena arbetade först som distriktsveterinär innan hon började på Regiondjursjukhuset Bagarmossen år 2000. Där jobbade hon fram till 2008, då hon kom till Mälaren Smådjursklinik. Lena är speciellt intresserad av internmedicin och mjukdelskirurgi hos hund och katt. Hon bor med två katter, man och tre söner. Lena gillar friluftsliv och träning.

Petra Forsgard
Petra Forsgard
Svensk veterinärexamen 1999.

Petra är specialist i hundens och kattens sjukdomar sedan 2011, vidareutbildad i tandsjukdomar. Petra har arbetat på AniCura Djursjukhuset Albano i Stockholm sedan 2000, och från 2007 med inriktning på tandvård. Petra började på Mälaren Smådjursklinik sommaren 2014. Hos oss jobbar hon med hund och katt, framför allt med tandproblem men även andra sjukdomar. Tandproblem hos iller brukar också hamna hos Petra.
Fritiden ägnas åt familj och hund, och även lite arbete åt First Vet.

 Caroline Andersson
Caroline Andersson
Svensk veterinärexamen 2016.

Caroline är en av delägarna i kliniken. Hon har tidigare bland annat arbetat på Vettris Bålsta, Stockholms Djurklinik och Rembackens Djurklinik. Hon jobbar också på First Vet. Caroline började jobba hos Mälaren Smådjursklinik 2019. Hon är inriktad framför allt på exotiska djur, men kan också ta emot hund och katt.

Ylva Brisman
Ylva Brisman
Svensk veterinärexamen 2007.

Ylva är en av delägarna i kliniken. Hon har tidigare jobbat hos Distriktsveterinärerna, på Evidensia Djurkliniken Roslagstull och på Evidensia Djurkliniken Arninge och Åkersberga. Ylva började jobba på Mälaren Smådjursklinik 2020. Hon jobbar i huvudsak med exotiska djur, inklusive fåglar och reptiler, men kan även ta emot hund och katt. Ylva är också en av de två hygienansvariga på kliniken.
På sin fritid ägnar sig Ylva gärna åt fotografering, att skriva, eller spela sällskapsspel med familj och vänner. Hon har också flera egna djur av olika slag som behöver pysslas om.

Marianne Tornvall
Marianne Tornvall
Svensk veterinärexamen 1996.

Medlem i Association of Avian Veterinarians och Ass. of Exotic Mammal Veterinarians. Marianne har från första början intresserat sig för och arbetat med exotiska sällskapsdjur. Hon arbetade 1997-2008 på Djurkliniken Roslagstull i Stockholm. Från 2008 jobbade hon på Mälaren Smådjursklinik, där hon byggt upp en avdelning för fåglar, kaniner, reptiler, marsvin, smågnagare och iller.
Marianne har nu gått i pension och njuter av sin ledighet. Men hon finns fortfarande med i bakgrunden som stöd och rådgivare när det gäller våra exotiska patienter.

Mie Dannenberg
Mie Dannenberg
Legitimerad djursjukskötare 2012.

Mie började jobba på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala 1986. Hon har sedan dess även arbetat på Din Veterinär i Märsta samt på DjurAkuten i Stockholm, där hon varit hudsköterska. Mies specialintresse är hudsjukdomar och allergier. Hon har en liten sheltie och en islandshäst. Mie gillar mest att rida och resa.

Jessica Asplund
Jessica Asplund
Legitimerad djursjukskötare.

Utbildad i Skara med examen 2003. Jessica har tidigare arbetat på Evidensia Djurkliniken Roslagstull samt på Roslagens smådjursklinik. På kliniken är Jessica speciellt intresserad av exotiska djur och anestesi, samt laboratoriediagnostik.

Annsofi Gunnarsson
Annsofi Gunnarsson
Legitimerad djursjukskötare 2011.

Annsofi arbetade på Djurkliniken Roslagstull 2004-2009. Därefter började hon på Mälaren Smådjursklinik. Hennes specialintressen är exotiska djur, hundens och kattens rörelseapparat och problem med leder och muskler, samt laboratoriediagnostik. Fritiden tillbringar hon helst med hundarna.

Anna Norlén
Anna Norlén
Legitimerad djursjukskötare 2011.

Anna började arbeta på Smådjurskliniken i Göteborg 2001. Hon har sedan arbetat på bland annat AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen och Evidensia Djursjukhuset Västerort. På Mälaren Smådjursklinik började hon jobba 2020.
Anna är speciellt intresserad av anestesi och odontologi, och är en viktig person på klinikens tandavdelning. Hennes hjärta klappar extra varmt för katter, och hon har gått den internationella ISFM:s Certificate in Feline Nursing och erhållit titeln ISFM CertFN with distinction.

Anna ägnar gärna fritiden åt familj, hus och odlingar. Fotografering är också ett intresse.

Kajsa Holmberg
Kajsa Holmberg
Legitimerad djursjukskötare 2020.

Kajsa jobbade efter sin examen på Väsby Djursjukhus, men kom snart hit till oss på Mälaren Smådjursklinik. Kajsa är särskilt intresserad av exotiska djur och av anestesi. Kajsa är också en av de två hygienansvariga här på kliniken.