I fredags eftermiddag blev det klart att vår veterinär Marianne Tornvall tagit hem segern som Årets Veterinär 2014!

​Evenemanget ägde rum i en lokal i Kungsträdgården i Stockholm och bjöd bland annat på mycket solsken, dryck, tilltugg och en rörd och mycket glad vinnare.

Tävlingen ”Årets Veterinär” anordnas av branschtidningen Veterinärmagazinet och har pågått sedan den 7 april i år.

Cirka 40 nomineringar inkom enligt Annika Rosell,Veterinärmagazinet.

Det hela går ut på att personal på djurkliniker runt om i landet har möjlighet att nominera en medarbetare som de tycker uppfyller följande kriterier:

  • En ovanligt bra chef
  • Duktig entreprenör
  • Värdefull kollega
  • Populär bland djurägare, eller
  • På annat sätt skapar god stämning på jobbet.

Vi på Mälaren Smådjursklinik tycker att Marianne uppfyller samtliga kriterier och lade även till i vår nominering att Marianne är mycket pedagogisk och ivrig att dela med sig av sin kunskap, vilket alla vet som träffat henne. Att hon också älskar människor var något vi ville lyfta fram och juryn tog till sig.

Juryn bestod av Ingrid Kindahl, chefredaktör Veterinärmagazinet, Annika Rosell, redaktionschef Veterinärmagazinet samt Lennart Sjöström, chefsveterinär.

Motiveringen lydde:

Marianne Tornvall är en av landets främsta veterinärer för exotiska djur, hon är en driven entreprenör och en god pedagog.

Men framför allt är Marianne Tornvall en veterinär som älskar människor. Djurägarna uppskattar hennes kunskaper och engagemang, och medarbetare lovordar hennes ledarskap.

Som entreprenör har Marianne Tornvall gjort sin klinik känd över hela landet, och hon har skapat ett starkt internationellt nätverk med andra ledande ”exotiska” veterinärer.”

Marianne tackade framför allt sin personal på Mälaren Smådjursklinik som hade nominerat henne, men uttryckte också sin glädje över att äntligen de små djuren, de så kallade exotiska, skulle få mer uppmärksamhet.

Avslutningsvis firade hela gänget på Mälaren Smådjursklinik med att äta en god middag tillsammans på en fin restaurang vid vattnet i Stockholm.

Text & foto: Camilla Pålsson